Information gällande portouppdatering

 

Viktig information gällande Er frankeringsmaskin!

Postens rekommendation är att alltid ha den senaste portoprogramvaran i frankeringsmaskinen. Posten kommer per den 1 januari 2019 att genomföra en omfattande portoförändring. De nya prislistorna kan du hitta här.
Beroende på vad ni har för typ av frankeringsmaskin samt om ni har portoförsäkring eller ej så kommer förfarandet att uppdatera se lite olika ut.

Om ni inte vill ha januari 2019 års porto samt har missat att avbeställa detta enligt instruktioner nedan, så går det bra att returnera det svarskuvertet som portopromen har levererats i (obrutet). När vi får detta tillbaks så krediterar vi denna.

Vanliga frågor och Svar

Hur laddar jag ner uppdateringen?

        Se respektive instruktion genom att klicka på pdf dokumenten ovan till vänster.

När kan jag ladda ner uppdateringen?  

        Uppdateringen kan laddas ner fr.o.m den 14/12 och kommer aktivera sig per automatik den 1/1-2019. Om ni har en IJ maskin så kommer de nya priserna aktiveras när ni laddat in kortet i maskinen. Kortet skickas per post.

Vad händer om jag har missat att avbeställa uppdateringen?

         Om du inte har avbeställt portot den 12/12 så kommer uppdateringen skickas ut till er. Har ni en IS maskin, maila till info@neopost.se så fort som möjligt så tar vi bort uppdateringen och krediterar fakturan innan den har laddats ner. Har ni en IJ maskin så kommer det skickas ut ett kort. Kortet kommer att ligga i ett svarskuvert. Öppna inte svarskuvertet och skicka bara tillbaka det så krediterar vi fakturan när kortet kommer till oss.

Hur gör jag om jag inte vill ha uppdateringen?

        Gå in på www.neopost.se/avbestall och skriv in ditt licensnummer. Tänk på att du inte kommer få rätt priser när du väger dina brev.

För er med Portoförsäkring och modell:

IS280/IS350/IS420/IS440/IS480

Ni kommer att bli kontaktade via brev (ladda ner) med följande information.

Då ni har tecknat en så kallad portoförsäkring med oss, innebär det att ni får denna uppdatering per automatik. Ni kommer att erhålla ett mejl med instruktion hur ni laddar ner portouppdateringen i er frankeringsmaskin senast vecka 51. Mejlet skickas till den e-postadress ni uppgivit när ni köpte er frankeringsmaskin. Laddar ni ner den nya portouppdateringen innan 1 januari så aktiveras den med automatik.

 

 IJ25OLS/IJ25/IJ35/IJ45/IJ65/IJ75/IJ85

Ni kommer att bli kontaktade via brev (ladda ner) med följande information.

Då ni har tecknat en så kallad portoförsäkring med oss, innebär det att ni får denna uppdatering med automatik. Ni kommer att erhålla ett Smartcard eller extern portoprom med instruktion om hur ni laddar ner portouppdateringen i er frankeringsmaskin senast vecka 51.


För er utan Portoförsäkring och modell:

IJ25OLS/IS280/IS350/IS420/IS440/IS480

Ni kommer att bli kontaktade via brev (ladda ner) med följande information.

I enlighet med föregående år vill vi hjälpa er och säkerställa att ni har rätt portotabell redan från den 1 januari. Därför kommer vi per automatik skicka ut det nya portoprogrammet för januari 2019 till er.

Om ni inte vill ha Postens nya portotabell ber vi er att logga in på vår hemsida och avbeställa årets uppdatering.

Sista datum för avbeställning är den 12/12 2018.

För att avbeställa:

-      Gå in på www.neopost.se/avbestall

-      Logga in med ert licensnummer 5XXXXX

-      Välj avbeställ om ni inte vill ha januari 2019 års portouppdatering.

 

IJ25/IJ35/IJ45/IJ65/IJ75/IJ85

Ni kommer bli kontaktade via brev (ladda ner) med ett erbjudande på en ny frankeringsmaskin där det nya portoprogrammet är inkluderat. Om ni inte är intresserade av detta kommer vi att ringa upp er och fråga om ni vill ha årets portouppdatering eller ej.

Kontakt

Om det mot förmodan skulle uppstå några oklarheter eller om ni har ytterligare frågor, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret till vänster eller på telefonnummer 08-445 97 80