May 13th, 2011

Neopost Sverige AB förvärvar Kontur Document Systems AB

I Neoposts fortsatta strävan efter att stärka ställningarna på den Skandinaviska marknaden har ännu ett förvärv blivit verklighet. Neopost AB har idag slutit avtal om förvärv av Kontur Document Systems AB.

Neopost påbörjade sina satsningar som huvudleverantör på den skandinaviska marknaden för post- och pappershantering år 2003. Genom förvärv av såväl generalagenter som olika återförsäljare (exempelvis Bertil Stenbeck AB år 2008 samt Mailgraf A/S år 2009) har Neopost blivit marknadsledande inom ett flertal produktgrupper.

I och med förvärvet av Kontur Document Systems AB skriver Neopost Group ny historia och förflyttar sina positioner i Skandinavien ytterligare steg framåt. Organisationen står nu än mer beredd att bemöta och förse marknaderna med bästa möjliga expertis, en förstärkt service samt ett brett och djupt sortiment av ett flertal starka varumärken.

Den nya organisationen blir ett självklart förstahandsval när det gäller post- dokumentsystem för marknaden. En stark helhetsleverantör med samlade erfarenhet som kommer att komma kunderna väl tillgodo. Rent geografiskt kommer organisationen att kunna erbjuda en större närvaro till kunderna. I Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Avesta blir vi representerade med egna kontor.

Niklas Lundén, Marknadschef Neopost Sverige:

- Vår sammanlagda kompetens och erfarenhet i kombination med våra respektive starka produkter kommer utan tvekan att bli en tillgång för våra skandinaviska kunder. Vi blir nu ännu starkare med utökade möjligheter att möta marknaden med bästa möjliga expertis och service.
------------------------------------------------------------------
Neopost är Nr 1 i Europa och Nr 2 i världen på maskiner och utrustning för post- och pappershantering. Idag är vi Europas största producent av kuverterings- och frankeringsmaskiner, representerade i 15 länder med ca 5.500 anställda. Våra produkter och tjänster säljs och distribueras till fler än 90 länder och gruppen har blivit en huvudaktör av lösningar och logistik för postrum. År 2008 omsatte Neopost AS 918 MEUR.

Neopost erbjuder idag de mest moderna och uppdaterade lösningarna inom post- och pappershantering med avancerad teknik för kuvertering, frankering, adressering och andra logistiska lösningar med koppling till företags post- och pappershantering. Neopost erbjuder även hela skalan med allt från fullservice och konsultation till underhåll och lösningar för finansiering.

Neopost är börsnoterade och A-listade på den franska börsen Euronext Paris.
Kontur Document Systems representerar de ledande tillverkarna i världen inom dokumenthantering. Företaget finns representerat med sälj-, support- och teknikfunktioner på 50 platser runtom i landet. Verksamheten är inriktad på posthantering med tillhörande förbrukningsmaterial.